(Ver)huur van pand of woning

U bent ondernemer en u bent vanwege de door de overheid getroffen maatregelen genoodzaakt uw bedrijf tijdelijk te sluiten. U loopt behoorlijk wat inkomsten mis. Terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. Wat kunt u doen als u de huur van uw bedrijfspand -tijdelijk- niet kunt betalen? Of hebt u door het coronavirus tijdelijk geen werk, mist u daardoor inkomsten en kunt u daardoor de huur van uw woning niet betalen?

Wat u kunt doen, leest u in het kort hieronder. Heeft u nadere vragen of kunnen wij u verder helpen? Neemt u de gerust contact op met een van onze juristen! Wij zijn vrijblijvend bereikbaar op telefoonnummer 088 – 462 80 80 of per e-mail op info@legalguard.nl.


(Ver)huurt u een bedrijfspand?

Kunt u door de noodzakelijke sluiting van het gehuurde de huur niet betalen? Of kan uw huurder de huur niet meer aan u betalen?

De afspraken tussen de huurder en verhuurder welke zijn opgenomen in het huurcontract, dienen als uitgangspunt. In de basis komt het erop neer dat de huurder, ook in tijden van de coronacrisis, verplicht is de huur aan de verhuurder te betalen.

In deze tijden is het ook goed om rekening met elkaar te houden. Solidair naar elkaar te zijn. De wet schrijft dit ook voor wanneer zich een uitzonderlijke, onvoorziene omstandigheid zoals de coronacrisis voordoet. Dit betekent dat er tijdelijk ruimte moet zijn voor maatwerk. Ga samen in gesprek over de betalingen van de huur. Denk bijvoorbeeld aan opschorting dan wel vermindering van de huur of tijdelijke vrijstelling van voorschotten servicekosten. Heb oog voor de redelijke belangen van de andere partij. En bespreek dit ook zo snel mogelijk.

Komt u er toch niet uit? Laat het ons gerust weten! Wij bekijken graag waar we u mee kunnen helpen!


Huurt u een woning?

Het Ministerie heeft samen met verhuurdersorganisaties en brancheverenigingen afgesproken dat er met ingang van 12 maart geen huisuitzettingen gedaan kunnen worden en geen incassokosten worden berekend aan huurders die door het coronavirus in de problemen zijn gekomen. Ook zal er een spoedwet komen die voorschrijft dat tijdelijke huurcontracten verlengd kunnen worden. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/26/geen-huisuitzettingen-en-verlenging-tijdelijke-huurcontracten

U moet samen in overleg gaan over het betalen van de vaste lasten van de huur. Komt u er toch niet uit? Laat het ons weten! Wij helpen u graag!

Bel ons gerust als u verdere hulp nodig hebt! U kunt ons vrijblijvend bereiken op 088 462 80 80!
Meer informatie over de specifieke uitwerking van bepaalde maatregelen kunt u nalezen op de website van de Rijksoverheid.

Onze hulp nodig?
U kunt ook kijken naar ons dienstenaanbod op onze site.